Продуктът е успешно добавен в количката
24,95 лв.

Огън и кръв

Автор: Джордж Р. Р. Мартин

Издателство: Бард

Страници: 592

Меки корици

 

В какво предстои да се впуснем?!

 

‌„Огън и кръв“ разказва историята на рода Таргариен – от първия крал Егон Завоевателя до царуването на Егон III.


Джордж Р. Р. Мартин ни разкрива събитията 300 години преди на сцената да се появят познатите ни герои от „Песен за огън и лед“ и култовия сериал „Игра на тронове“ . От „Огън и кръв“ ще научим как Таргариен успяват да обединят и да властват над Седемте кралства във Вестерос и как битката за надмощие почти слага край на династията им.

След като стана ясно, че „Ветровете на зимата“ – последна част на култовата поредица „Песен за огън и лед“ , няма за види бял свят и през 2019 г., почитателите на перото на Дж. Р. Р. Мартин получиха и една добра новина – в края на 2018 г. на англоезичния пазар се появи „Fire and Blood“, която ще и позволи да се потопят още веднъж в световете на Мартин. Българските читатели няма да чакат дълго и в началото на месец април ще могат да се сдобият с българското издание „Огън и кръв“.

Столетия преди събитията от „Игра на тронове“ домът Таргариен – единствената фамилия господари на дракони, преживяла Ориста на Валирия – се установява на Драконов камък. „Огън и кръв“ започва със сказанието за легендарния Егон Завоевателя, създателя на Железния трон, и продължава с описанието на поколенията Таргариени, борили се да завладеят това легендарно седалище на власт, чак до гражданската война, която почти унищожава династията им.

Какво всъщност се случва по време на Танца на драконите? Защо е толкова гибелно да се посети Валирия след Ориста? Какви са най-ужасните престъпления на Мегор Жестокия? Какъв е бил Вестерос, когато драконите са властвали в небесата? Това са само някои от въпросите, получили отговор в хрониката, разказана от учен майстер на Цитаделата и съдържаща над осемдесет черно-бели илюстрации от художника Дъг Уитли.

Базова цена:24,95 лв.
Моля, изберете: