Продуктът е успешно добавен в количката
18,99 лв.

Малтийска следа

Автор: Стив Бери

Издателство: Обсидиан

Страници: 448

Меки корици

 

В какво предстои да се впуснем?!

 

Една смъртоносна надпревара за най-древната тайна на Ватикана.

Папата е мъртъв. Всеки момент започва конклавът, който трябва да избере неговия приемник. Кардиналите вече се стичат във Ватикана, но един от тях е избягал от Рим в Малта, за да търси документ, датиращ от 4 век – от времето на Константин Велики.

Бившият агент на Министерството на правосъдието Котън Малоун е на езерото Комо в Италия по следите на загадъчна колекция от писма между Чърчил и Мусолини, изчезнали безследно през 1945 година, които, ако бъдат намерени, биха могли да принапишат историята. Но писмата сякаш са привлекли интереса и на друг, а когато Малоун ги открива, само за да ги загуби отново, той бива въвлечен в едно преследване, което стига до вниманието на легендарните Малтийски рицари.

Рицарите хоспиталиери водят началото си отпреди над деветстотин години – единственият орден на воини-монаси, оцелял до наши дни. Сега те са се развили в хуманитарна организация, извършваща дейност по цялото земно кълбо, но в редиците им дебне заплаха: т.нар. Secreti – древна секта, твърдо решена да промени изхода от предстоящия конклав.

Със съдействието на агент Люк Даниълс от отряда „Магелан“ Малоун се впуска в бясна надпревара с кардинала-измамник, с рицарите, Secreti и часовника, за да открие онова, което е било изгубено през вековете. От изхода на тази надпревара зависи изборът на бъдещия папа.

Базова цена:18,99 лв.
Моля, изберете: