Продуктът е успешно добавен в количката
12,00 лв.

Сицилианецът

Автор:  Марио Пузо

Издателство: Емас

Страници: 368

Меки корици

 

В какво предстои да се впуснем?!

 

Сицилия, 1950 г. Майкъл Корлеоне, бъдещият Кръстник стоеше на дългия дървен кей в Палермо и наблюдаваше как големият океански параход отплава за Америка. И той трябваше да е на борда му, но в последния момент получи нови инструкции от баща си: беше му наредено да организира заедно с дон Кроче бягството от Сицилия на най-прочутия бандит Салваторе Джулиано, известен като италианския Робин Худ и вече няколко години безуспешно издирван от правителството в Рим. Майкъл Корлеоне не трябваше да напуска Сицилия без него.


"Сицилианецът" излиза през 1984 г. и е част от историята на най-известната в литературата мафиотска фамилия - Корлеоне. Действието на романа се развива през 1950 г. Двегодишното изгнание на Майкъл Корлене в Сицилия е към края си. Но преди да се върне при семейството в Америка, Майкъл трябва да помогне за извеждането от острова на известния бандит Салваторе Джулиано, навлякъл си гнева на местния капо на мафията дон Кроче Мало.

През 1987 излиза филм, базиран на романа. В работата по сценария участва писателят Гор Видал, а в ролята на Салваторе Джулиано се превъплъщава Кристоф Ламбер.

 

Марио Джанлуиджи Пузо (на английски от италиански Mario Gianluigi Puzo) е американски писател от сицилиански произход. Роден е на 15 октомври 1920 г. в Ню Йорк. Завършва "Сити Колидж" в родния си град. Служи в армията по време на Втората световна война. Първият му роман "Тъмната арена" излиза през 1955 г. След успеха на "Кръстникът"(1969) следва поредица от романи, чиято основна тема е мафията. Най-известните сред тях са: "Умират глупаците", "Сицилианецът", "Последният дон".

Марио Пузо умира на 2 юли 1999 г. в дома си.

Базова цена:12,00 лв.
Моля, изберете: