Продуктът е успешно добавен в количката
20,00 лв.

Литературен гастроном. 101+ рецепти от любими произведения

Автор: Колектив

Издателство: Милениум

Страници: 384

Меки корици

 

В какво предстои да се впуснем?!

 

Знаем ли с какво обядва лакомникът Портос от „Тримата мускетари“ ? Помним ли с какво гощават ненаситния Чичиков от „Мъртви души“ ? Сещате ли се за предпочитаните от Мегре и Еркюл Поаро блюда? А в коя книга госпожа Хъдсън приготвя пиле за гениалния Шерлок Холмс ? Какво вечеря Билбо Бегинс , когато джуджетата се изсипват в дома му? А как се сервира храната в книгите на Дъглас Адамс ? И какво ни е необходимо, за да приготвим изключителните „Кални мъжки ботуши“ – коронната рецепта на леля Ог , или пък знаменитото „вино от глухарчета“ ?

Ако искате да обогатите кулинарните си умения и да опитате от ястията, с които е „преяждала“ белетристиката през вековете, тази книга ще ви предложи точните им рецепти.

„Литературен гастроном“ представя кулинарните тайни, които са ни завещали с безсмъртните си книги 80 велики писатели на всички времена - от Бокачо и Даниел Дефо та чак до любимата на малки и големи мегаписателка на 21. век Дж. К. Роулинг . Ястията, които те сервират на героите си, ще ви отведат на незабравима разходка през вкусовете и гастрономичните удоволствия в литературата, ще ви върнат спомена за любимите книги и със сигурност ще засилят апетита ви както за кулинарни експерименти, така и за още четене.‌

Базова цена:20,00 лв.
Моля, изберете: